Снимка Фейсбук, Кристиан Димитров и Атанас СкатовДиректорът на общинската дирекция Спорт“

...
Снимка Фейсбук, Кристиан Димитров и Атанас СкатовДиректорът на общинската дирекция Спорт“
Коментари Харесай

Атанас Скатов от Варна ще покорява връх, неизкачван никога през зимата

Снимка " Facebook ", Кристиан Димитров и Атанас Скатов

Директорът на общинската дирекция „ Спорт “ Кристиан Димитров написа във „ Facebook “: Днес публично дадохме старт на експедицията на Атанас Скатов за зимно нанагорнище на К2, което се прави за първи път в света, написа

Най-добрите алпинисти създали опит за зимно нанагорнище са достигали до 7500 метра и съгласно тях изкачването на този връх зимата е невероятно.

Община Варна го поддържа в реализирането на плана му за подчинение на хималайската корона – 14-те осемхилядника на планетата.

През 2019 година той съумя да изкачи четири осемхилядника на които развя знамето на “Варна-Европейски град на спорта ” и за неговите национални и международни достижения беше почетен с “Почетен златен знак ” на кмета на град Варна, а спортните публицисти го избраха за най-хубав “Спортист на Варна ” за 2019 година

На 20.12.2020 година Скатов потегля за Пакистан след негативен тест за ковид.

„ Имах превилегията от името на кмета да връча на Атанас Скатов знаме на Община Варна за експедицията, а той подари новата си книга “Седемте континентални първенци ”. Успех на това тежко тестване в сурови условия на -60 градуса на Наско! “, приключва Кристиан Димитров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР